România, în elita gastronomiei mondiale. O echipă de bucătari va participa la Olimpiada Mondială de Gastronomie

Pasiune, spirit de competiție și antrenamente dure…în bucătărie. Sunt condițiile pe care le îndeplinește echipa de bucătari care va reprezenta România la Olimpiada Mondială de Gastronomie, programată în februarie, la Stuttgart, în Germania. Competiția se desfășoară încă din 1900, la fiecare 4 ani.

Nouă tineri experimentați în arta rafinată a bucătăriei internaționale vor reprezenta România la olimpiada bunului gust.

După o selecție dură, chefii și-au stabilit meniul pentru competiție.

Fiecare membru al echipei este specializat pe o componentă a platoului de gustări.

Desertul poate fi considerat piesa de rezistență a meniului.

Juriul Olimpiadei va ține cont de gust și de aspect în notarea preparatelor.

La una dintre probe, bucătarii vor avea de preparat 110 meniuri complete în 6 ore.

La Olimpiada de Gastronomie din Germania vor participa 2000 de bucătari și patiseri din peste 60 de tari. Aceștia vor pregăti 7000 de meniuri.

Comentarii

comentarii