Sărbătoarea campionilor în Cupa Satelor, imagini fără egal de la Ruginoasa!

Câștigători ai primei ediții Cupa Satelor, competiție U13 organizată de FRF în parteneriat cu AFIR, copiii din Ruginoasa au sărbătorit azi performanța alături de toată comuna, într-o experiență de neuitat.

În această lună, echipa din Ruginoasa (Iași) a triumfat la turneul final Cupa Satelor găzduit de comuna Cumpăna (Constanța) și a obținut astfel și marele premiu: micii fotbaliști vor călători alături de echipa națională în Norvegia și vor susține din tribune tricolorii la meciul din preliminariile Euro 2020!

Până atunci însă, copiii au vrut să sărbătorească în mod spectaculos performanța fotbalistică. Pe terenul din Ruginoasa, fotbaliștii laureați s-au îmbrăcat în straie populare și au încins atmosfera cu jocuri tradiționale, pe muzică populară moldovenească!

“Este uimitor cum potențialul fotbalistic demonstrat în competiție se împletește cu respectul pe care îl au pentru mediul din care provin, pentru satul autentic în care se formează ca oameni și ca sportivi”, a reacționat Ciprian Paraschiv, mananger dezvoltare fotbalistică FRF, prezent la marginea terenului.

După ce și-au dat jos straiele și au revenit la echipamentul de joc, alături de antrenorul lor, au parcurs vreme de două ceasuri ulițele comunei, prezentându-le cu mândrie sătenilor din Ruginoasa trofelul obținut la Cupa Satelor. Într-o variantă adaptată la mediul rural a marilor ceremonii de prezentare a trofeelor, de tipul Champions League 🙂

Adică… toată echipa în două căruțe frumos înveșmântate, trofeul în brațe și cântece de galerie amestecate cu versuri populare din Moldova! În tropotul cailor, cu sute de consăteni așteptându-i pe traseu cu flori și aplauze, mai cu seamă în dreptul școlilor!

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii