Serbia – România (ora 21:45) – Întrerupem tradiția ultimului deceniu?

După evoluția sub așteptări și rezultatul dezamăgitor de vineri, de la Ploiești, cu selecționata Muntenegrului, scor 0-0, naționala de fotbal a României întâlnește de la ora 21:45, la Belgrad, echipa Serbiei, în etapa a II-a a Ligii Națiunilor. La sfârșitul săptămânii trecute, sârbii au câștigat cu 1-0 în Lituania.

În formula de start a tricolorilor vor apărea 4 schimbări față de partida de acum 3 zile, în urma accidentărilor lui Chiricheș și Pintilii, și revenirea după suspendare a lui Răzvan Marin. Singura veste bună este, așadar, întoarcerea printre titular a lui Răzvan Marin. Cel mai bine cotat fotbalist român al momentului, care valorează 7 milioane de euro, a fost suspendat cu Muntenegru. Este nevoie de fostul jucător al lui Standard Liege, care i-ar putea surprinde pe adversari cu șuturi de la distanță. La 22 de ani, Marin putea fi trimis și la formația de “tineret”, însă Contra, în lipsă de variante, l-a păstrat la echipa mare.

În plus, selecționerul Cosmin Contra a anunțat că îl retrage pe bancă pe Keșeru, atacantul lui Ludogoreț urmând să fie înlocuit cu Țucudean. Așa că primul 11 al României poate arăta astfel: Tătărușanu – Romario Benzar, Săpunaru, Bălașa, Bancu – în fața lor Paul Anton (sau Budescu) și Răzvan Marin – apoi Chipciu, Nicușor Stanciu și Mitriță, în spatele lui Țucudean.

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate ajunge într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile lui EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din calificările clasice la turneul final, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, în această grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Nu avem amintiri deloc plăcute despre confruntările cu sârbii, fie că acestea au avut loc la nivelul primei reprezentative, fie la cel al selecționatelor de tineret ori de juniori. Seniorii au cedat pe 10 octombrie 2009, la Belgrad, cu 0-5, după ce România ratase și matematic șansa de a ajunge la Mondialul din Africa de Sud.

În aceeași a II-a rundă a Ligii Națiunilor, astăzi se mai joacă Portugalia – Italia în Seria A, Suedia – Turcia în Seria B, Muntenegru – Lituania, celălalt joc din grupa României, sau Scoția – Albania, ambele în Seria C.

Mâine, la Ovidiu, echipa de tineret a României primește replica liderului grupei, Bosnia, pe care selecționata condusă de Rădoi o depășește în clasament în cazul unui succes în meciul care începe la ora 19.

Comentarii

comentarii