Simona Halep, lider detașat WTA și după US Open

Simona Halep conduce detaşat în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii astăzi, în timp ce japoneza Naomi Osaka a intrat în premieră în Top 10, pe locul al VII-lea, după ce a cucerit titlul la US Open. Halep (care împlinește pe 27 septembrie vârsta de 27 de ani) are peste 2.000 de puncte avans faţă de următoarea clasată, daneza Caroline Wozniacki, în ciuda eliminării sale încă din primul tur la Flushing Meadow. Podiumul este completat de germanca Angelique Kerber.

Halep a ajuns la 45 de săptămâni în fruntea topului mondiale şi ocupă locul 11 într-un clasament all-time, apropiindu-se de Victoria Azarenka (Bielorusia), aflată pe poziția a X-a, cu 51 de săptămâni pe locul I WTA.
Osaka, prima jucătoare din Japonia care a câştigat un titlu de Mare Şlem, prin victoriareuşită în faţa americancei Serena Williams la New York, a realizat un salt de 12 locuri. Serena a urcat şi ea 10 locuri, fiind acum pe locul 16.
Campioana de anul trecut de la US Open, americanca Sloane Stephens, care s-a oprit în sferturi anul acesta, a coborât de pe locul al III-lea pe 9.

România continuă să aibă 6 jucătoare în Top 100 mondial, celelalte 5 fiind Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Monica Niculescu. Buzărnescu a coborât două poziţii şi este pe 23, ea fiind, însă, indisponibilă de mai mult timp, Cîrstea a pierdut o treaptă şi e pe 52, Begu a urcat 6 locuri, fiind acum pe 53, Ana Bogdan a urcat 3 poziții, până pe 80, iar Niculescu a coborât 19 locuri, pe 81.

Şi la dublu România are 6 jucătoare în Top 100 — Begu fiind pe 24, după ce a urcat două poziţii, Mihaela Buzărnescu rămâne pe 29, Monica Niculescu a coborât 5 locuri şi e pe 49. Raluca Olaru a căzut două poziţii şi e pe 53, Irina Bara a coborât 7 locuri, fiind pe 76, iar Sorana Cîrstea a picat 21 de locuri, ajungând acum pe 87.

Halep are un avans confortabil şi în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, de aproape 1.800 de puncte faţă de Kerber şi de peste 2.500 de Kvitova.

Comentarii

comentarii