Șoferiță băută la volan oprită de polițiști

Politia rutiera

La data de 18 spre 19 august a.c., între orele 19.00 –  03.00, polițiștii din cadrul  Biroului Drumuri Europene şi Naţionale Iaşi, Biroului Rutier Iaşi, Biroului  Rutier Paşcani, Compartimentului Rutier Târgu Frumos şi Compartimentului Rutier  Hârlău, au acţionat în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza județului Iași.

În cadrul acțiunii au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.015 de lei, dintre care 27 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 1 conform altui act normativ.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea vehiculelor, 1 pentru conducerea autovehiculului fiind sub influența alcoolului și 4 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și 1 set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemple

  1. La data de 18 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit, pentru control, un autoturism, condus de o femeie, de 41 de ani, din mun. Pașcani.  Întrucât aceasta prezenta halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest,  rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectulsăvârșirii infracțiunii de conducereaunui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  2. La data de 18 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani, din comuna Holboca. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, deoarece acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Comentarii

comentarii