Statul le acordă subvenţii firmelor care angajează absolvenţi

Statul le acordă subvenţii firmelor care angajează absolvenţi.

Angajatorii pot primi 1125 de lei lunar pentru fiecare persoană cu care încheie un contract de ucenicie şi 1350 de lei pentru fiecare contract de stagiatură.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Corina Scarlat: “Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 de lei.

Dacă este cazul de persoane angajate din rândul absolvenţilor care sunt persoane cu handicap, această sumă se acordă pe o perioadă de 18 luni. Angajatorii trebuie să reţină faptul că locurile de muncă pentru care sunt încadraţi aceşti absolvenţi, trebuie să fie declarate la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă, iar absolventul care este încadrat în muncă trebuie să fie înregistrat în evidenţele Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Astfel că, absolvenţii care termină în acest an studiile, fie liceale, post-liceale, universitare au posibilitatea să se înregistreze la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă în 60 de zile de la absolvire. Ei pot beneficia în cazul în care nu se încadrează în muncă şi pe indemnizaţie de şomaj, iar dacă se încadrează în muncă în perioada acelor 60 de zile după absolvire pot beneficia şi o de primă de inserţie în valoare de 1500 de lei. “

Comentarii

comentarii