Tarta cu iaurt si fructe. Cum să fac cea mai delicioasă prajitură!

E posibil sa ma insel, dar eu cred ca tarta cu iaurt se trage din placinta cu iaurt, care este o inventie romaneasca.

Are in spate o poveste trista: o faceau femeile, folosind iaurt pentru ca nu se gasea branza, dar este o bunatate pe care este pacat sa nu o incerci, mai ales ca in timp a fost perfectionata.

Ingrediente pentru o tava clasica rotunda.http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/28/0007437170v-849x565.jpg

Pentru aluat

  • 400 de grame de faina (se adauga treptat)
  • doua oua
  • sase linguri de ulei
  • trei linguri de zahar arome
  • o lingurita de praf de copt si un praf de sarePentru umplutura
    • sase borcane mici de iaurt
    • 100 de grame de stafide (sau alte fructe uscate)
    • trei linguri de zahar
    • coaja de lamaie
    • un praf de sare
    • sase oua
    • doua linguri de samantana grasa
    • doua linguri scuturate cu gris
    • fructe asortate si gelatina

    Pasul 1: Bate ouale cu zaharul, sarea si aromele pana devin spumoase. Pune uleiul, incet si la final faina, treptata pana cand aluatul ajunge sa fie modelabil, elastic ca o plastilina densa. Unge o tava rotunda (sau de alta forma) dar mai adanca cu putin ulei si intinde aluatul.

    Pasul 2: Amesteca iaurtul cu zaharul si smantana. Pune aromele, grisul si sarea. Bate bine ouale si adauga-le in compozitia de iaurt. Pune stafidele rehidratate sau fructele uscate taiate in bucatele.

    Pasul 3: Pune compozitia semilichida in gaoacea de aluat. Coace tarta cu iaurt in cuptorul bine incins la foc mic, pentru 40-45 de minute. Compozitia devine densa si cremoasa si se rumeneste frumos cand este gata.

    Pasul 4: Cand este perfect rece pune pe tarta cu iaurt fructele si imbraca-le cu gelatina.  Arata senzational!

Comentarii

comentarii