Termen final pentru beneficiarii programului “Tomate”

Beneficiarii din Iasi ai ajutorului de minimis din cadrul programului “Tomate” trebuie sa valorifice productia pana la sfarsitul lunii mai. In total, anul acesta, in primul ciclu al programului s-au inscris 92 de beneficiari, care vor primi fiecare 3.000 de euro de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pentru a primi banii, fermierii trebuie sa obtina o productie de minim 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de minim 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative, sa fie înregistrati în evidentele Registrului agricol deschis la primariile în a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate în spatiile protejate. Valoarea totala a ajutorului de minimis ce se acorda unui beneficiar este de maxim 15.000 de euro pe durata a 3 exercitii financiare.

“De la debutul programului, numarul celor inscrisi a crescut treptat. Ajutorul primit este important pentru beneficiari, pentru ca banii sunt folositi de cele mai multe ori la modernizarea sistemului de incalzire”, a declarat Precup Laurentiu, director al Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi.

Comentarii

comentarii