Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit, prelungit până în 31 iulie

Termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit a fost prelungit de la 15 martie până în data de 31 iulie – a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Tot până pe 31 iulie va fi prelungit şi termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cetăţenii pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit către ONG-uri.

Nelu Barbu: Persoanele fizice care au obligaţia depunerii Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale şi a plăţii acestora, evident, vor avea mai mult timp acum la dispoziţie pentru a-şi îndeplini aceste obligaţii fiscale. Toţi cei care au depus sau care vor depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă şi îşi plătesc obligaţiile anuale aferente anului 2018 până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Guvernul a mai decis ieri şi alocarea în acest an a 60 de mii de bilete de tratament balnear, prin sistemul administrat de Casa Naţională de Pensii.

15% din numărul total al biletelor vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Comentarii

comentarii