Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a afectat un număr mare de salariaţi, a precizat liderul Cartel Alfa

Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a afectat un număr mare de salariaţi, mai ales în cazul celor care nu au primit majorări salariale pentru acoperirea acestor modificări, a precizat, miercuri, la Zalău, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu: Transferul de taxe înseamnă, de fapt, o formă de împovărare a tuturor salariaților din România, nu numai a celor din sectorul bugetar, ci a tuturor lucrătorilor din România. Ca să fim foarte clari și concreți, dacă anul trecut angajatorul îți oferea 100 de lei și tu plecai acasă cu 71 de lei, anul acesta, la aceeași ofertă brută de 100 de lei, tu pleci acasă cu 57 de lei. Ăsta este efectul modificării fiscalității respective.

Şi Blocul Naţional Sindical avertiza, recent, că numai 50% dintre angajatorii din România au operat modificări ale contractelor individuale de muncă, în vederea compensării transferului contribuţiilor sociale la angajat. Confederaţia mai spune că aproximativ 1,2 milioane de persoane au salariile diminuate faţă de noiembrie, anul trecut, iar alte peste 600.000 sunt expuse riscului de diminuare. (Rador/ FOTO adevarul.ro)

Comentarii

comentarii