Tratamente pentru faţă din fructe, legume şi plante

fructe si legumeÎngrijirea tenului în anotimpul cald se poate realiza folosind o serie de mijloace specifice sezonului ?i anume fructele, treatment legumele ?i plantele proaspete pe care le avem la îndemân?.

În func?ie de compozi?ia lor, fructele, legumele ?i plantele vor fi folosite ca atare proaspete, sucurile lor sau solu?iile extractive ob?inute prin infuzare, decoc?ie ?i macerare.

Prepararea infuziei const? în a v?rsa, peste planta a?ezat? într-un vas, ap? clocotit?. Acoperim vasul ?i-l l?s?m astfel 10 – 15 minute, dup? care filtr?m.

Decoctul se deosebe?te de infuzie prin faptul c? planta se fierbe în ap?, timp de 30 de minute. Dup? r?cire se filtreaz?.

Macerarea const? în a pune substan?a respectiv? în ap? rece ?i a o l?sa astfel 24 – 48 de ore.

Alb?strelele. Infuzia de flori de alb?strele este indicat?, în special, în tratamentul pleoapelor ridate ?i al mu?chilor l?sa?i, datorit? propriet??ilor ei tonifiante.

P?trunjelul. Este indicat în cazul unui ten congestionat, iritat ?i ro?u. Se prepar? m?cerând timp de 24 de ore o leg?tur? de frunze de p?trunjel în 2 pahare cu ap? rece. Se filtreaz?, iar lichidul ob?inut se folose?te sub form? de comprese.

Tei. Florile de tei sunt indicate sub form? de decoct, în cazul cearc?nelor. Se vor aplica comprese pe ochi, care vor fi men?inute timp de 15 minute zilnic.

Ro?iile. Datorit? con?inutului lor acid, sunt indicate în cazul tenurilor grase, seboreice, cu porii dilata?i. Se poate folosi trecând pe obraz o rondea de ro?ie proasp?t? ?i bine coapt?. Se las? s? se usuce, apoi se spal? obrazul cu ap?.

Morcovul. Sucul de morcov se poate ob?ine trecând un morcov proasp?t prin ma?ina de tocat carne. Se folose?te ca atare sau amestecând pulpa ob?inut? cu caimac ?i aplicând amestecul respectiv sub form? de masc?. Se recomand? în special în cazul tenurilor sensibile, care prezint? ro?ea??. Aceast? masc? prezint? ?i avantajul c? revitalizeaz?, tonific?, înmoaie ?i catifeleaz? tenul, datorit? con?inutului bogat în vitamina A. În locul caimacului putem folosi smântân? proasp?t?.

Prunele, piersicile, caisele. Se folosesc ca atare, rupând fructul proasp?t ?i bine copt în dou? ?i trecându-l peste obrazul cur??at. Se recomand? în cazul unui ten gras, cu puncte negre ?i cu tendin?? spre acnee. În cazul tenurilor uscate, miezul fructelor se va amesteca cu caimac sau smântân?.

Bananele. Se cur??? o banan? bine coapt?, cu miezul c?reia se prepar? o masc? la care se mai adaug? o linguri?? de miere de albine ?i 20 de pic?turi de suc de l?mâie. Este excelent? pentru o piele ?tears?, ve?tejit?.

L?mâia. Sucul de l?mâie se recomand? în mod special pentru tenurile grase, care prezint? porii dilata?i ?i pielea p?tat?. Este un excelent astringent ?i antiseptic, având în acela?i timp ?i proprietatea de a albi ?i a da luminozitate pielii.

A?adar, dac? vrei s? ai un ten impecabil în aceast? var?, bazeaz?-te pe fructe, legume ?i plante.

Sursa

Comentarii

comentarii