Un tânăr din Africa a fost desemnat ,,Cel mai bun profesor din lume” și va primi premiul de 1 milion de dolari

Concursul ,,Global Teacher Prize” desemnează ,,Cel mai bun profesor din lume” și oferă premiul de 1 milion de dolari, acesta fiind organizat în fiecare an.

Fundația finanțatoare a fost fondată în 2015 de familia Varkey, alcătuită din indieni care au imigrat în anii 1950 în Emiratele Arabe Unite, pe atunci sub protectorat britanic. Membrii acestei familii au făcut avere creând reţele de şcoli private, la început destinate copiilor expatriaţilor occidentali sau indieni care s-au mutat în Golful Persic graţie „boom“-ului petrolier.

Anul acesta, în 2019, la concurs au fost depuse 10 mii de cereri din 179 de țări. În finală au ajuns profesori din India, Australia, SUA, Kenya, Olanda, Brazilia, Japonia, Argentina, Marea Britanie și Georgia.

Dar cel mai bun, dintre cei mai buni, a fost desemnat profesorul de fizică și matematică Peter Tabichi, din Kenya. Profesorul activează într-un sat în care cei mai mulți dintre copii suferă de surditate. Cu toate acestea, elevii săi sunt cunoscuți pentru victoriile lor în competițiile științifice internaționale, iar acest fapt a atras în primul rând atenția juriului.

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc la Dubai, iar numele câștigătorului a fost anunțat de actorul Hugh Jackman.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii