Votați scriitorii români pentru Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2018!

Anul acesta, are loc cea de a zecea ediție aniversară a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură (European Union Prize for Literature).

Organizatorii EUPL au lansat un proiect european, și anume o călătorie virtuală, dar și fizică, prin literatura Europei, precum și concursul de scriere creativă “Povești europene”. Concursul se adresează, în mod exclusiv, laureaților primelor nouă ediții ale competiției europene pentru literatură.

Ioana Pârvulescu și Claudiu M. Florian, scriitorii români laureați ai edițiilor EUPL în anul 2013, respectiv în 2016, participă la competiția europeană alături de treizeci și patru de autori, reprezentând douăzeci și cinci de țări participante.

Institutul Cultural Român Bruxelles sprijină participarea scriitorilor Ioana Pârvulescu și Claudiu M. Florian în competiția europeană “Povești europene” promovându-le nuvelele participante în vederea obținerii votului publicului european. Ioana Pârvulescu participă cu nuvela O voce / A voice, tradusă în limba engleză de Mihnea Gafița, iar Claudiu M. Florian cu nuvela Moștenirea / Die Erbschaft / The Inheritance, scrisă în limba germană, tradusă de autor în limba română, iar în limba engleză de Alice Tetley-Paul.

Votul online pentru Premiul publicului cititor se poate exercita până pe 21 octombrie 2018 AICI

Anul acesta, sunt acordate trei premii: Premiul juriului, Premiul Membrilor Parlamentului European (MEPs Prize), Premiul publicului cititor și o Mențiune pentru Anul Patrimoniului (European Year of Cultural Heritage). Câștigătorii diferitelor categorii EUPL 2018 vor fi anunțați în cadrul festivității de premiere, care se va desfășura la Viena, în data de 6 noiembrie 2018, în contextul Președinției Austriei la Consiliul Uniunii Europene.


Data desfășurării votului online: 31 august 2018 – 21 octombrie 2018
Link pentru exprimarea votului:
anniversary.euprizeliterature.eu/vote

Comentarii

comentarii